Är robotdammsugaren en prisvärd investering?

Ifall man vill ha en lite bättre robotdammsugare som har de funktioner som man gärna vill ha, t ex att kunna programmera schemaläggning så att dammsugaren själv kör igång varje dag eller vissa dagar i veckan och bra navigeringssystem så kostar de fortfarande en slant. Du får troligen lägga som allra minst 2 000 kr och kanske till och med upp mot 5 000 kr beroende på vad du är ute efter.

Den stora frågan är alltså ifall det verkligen är värt att skaffa en robotdammsugare istället för att bara nöja sig med en vanlig dammsugare. Sanningen är att det i många fall kan kännas ganska dyrt och att det inte alltid är värt att välja en självgående dammsugare före en gammal hederlig variant som drivs av människokraft.

Robotdammsugare prisvärd?

Det är dock inte riktigt lika illa som man kan tro. Visst kan man hitta en billig dammsugare på något lågprisvaruhus för 3-400 kr men detta är långt ifrån de bästa dammsugarna som går att hitta och de saknar många finesser som är bra att ha. Ifall man tittar på pris för en bra vanlig dammsugare, med bra sugförmåga och lite fler finesser så kostar dessa vanligen från ca 1 000 kr. Priset på vanliga dammsugare går sedan uppåt till 3 – 4 000 kr för de allra mest flådiga modellerna.

Ifall vi säger att du skulle nöja dig med en klassisk dammsugare för runt tusenlappen, som alltså inte är en av de bästa eller finaste modellerna men fortfarande troligen är en ganska stabil modell, är det faktiskt då bara ca ytterligare en tusenlapp kvar till en relativt bra och prisvärd robotdammsugare.

Robotdammsugaren kostar egentligen inte så mycket mer

Du skulle alltså kunna ha en robotdammsugare, som helt på egen hand dammsuger ditt hem, klarar av att navigera bland dina möbler, kan programmeras med ett städschema och som är relativt tyst. Du får en bra och ganska stabil modell för ca 2 000 kr. Det finns givetvis modeller som är bättre och dyrare men man får trots allt ganska mycket för 2 – 3 000 kr om man väljer rätt.

Du skulle slippa stå där och dryga varje vecka med dammsugaren, spara din rygg, nacke och armar och dessutom slippa lägga tid på något som de flesta tycker är väldigt tråkigt. Man får helt enkelt fråga sig hur mycket det är värt att slippa hålla på med en sådan oinspirerad och tråkig aktivitet som dammsugning faktiskt är.

Ifall det är värt en extra tusenlapp för dig så kan du ju faktiskt fundera på att köpa en självgående dammsugare. Det är en bara en engångskostnad men den räddar dig från att dammsuga säkert minst 50 gånger om året, varje år i många år framöver. Det låter väl inte så jäkla dåligt? Det finns klart sämre deals man kan göra i livet och klart mycket roligare saker att lägga sin tid på än städning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>