iRobot Roomba 581

iRobot-Roomba-581
Ca.pris: 3990 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Roomba 581 är en lite nyare modell med lite trevliga funktioner och tillbehör som de billigare modellerna inte har. Den har ett bättre navigeringssystem som gör att den hittar möbler och väggar och kan känna av formen på rummet så att den hittar bästa sättet att städa. Det finns även ett system som heter ”Virtual Wall Light Houses” som används för att guida dammsugaren mellan olika rum.

Du får tre väggenheter med så kallade ”light houses” som funkar som guider för dammsugaren så att den kan hitta till olika rum som ska städas. Din robotdammsugare kommer då fortsätta mellan olika rum och dammsuga så länge den har batteri kvar. När batteriet börjar ta slut återvänder den själv till laddningsstationen och laddar. En laddning räcker i ca 60 – 90 minuter och du behöver sedan ladda i tre timmar.

De inbyggda sensorerna känner av möbler, väggar och kanter etc så att den kan städa utan att fastna eller slå i saker. Den följer också väggar och dammsuger noga. I hörnen hjälper borstarna till att fånga upp lite extra damm. Sensorerna märker även av avsatser som trappor och kan känna av ifall det finns sladdar och annat som den kan trassla in sig i.

Du kan programmera in så att robotdammsugaren sätter igång på en viss tid genom att schemalägga städningen varje vecka. Dessutom finns en funktion som gör att dammsugaren tar lite extra noga ifall den upptäcker att det är mycket damm på något ställe på golvet.

Du får en fjärrkontroll som kan användas för att styra dammsugaren smidigt från soffan och du har även virtuella väggar som används för att skärma av vissa ytor eller rum där dammsugaren inte ska åka.