iRobot Roomba 630

iRobot-Roomba-630
Ca.pris: 3495 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Den här enklare modellen har det en robotdammsugare i grunden bör ha men saknar de lite smartare funktionerna som dyrare dammsugare stoltserar med. Det är en modell som på egen hand kan navigera runt ditt hem och städa, den undviker möbler och andra hinder och kör utmed väggar och möbler och samlar in damm.

Den hittar i dina rum med hjälp av sensorer och den har mjuka stötdämpare ifall den skulle köra in i något. Den har även sensorer som håller koll på sladdar, mattkanter och annat den kan fastna i eller för att undvika att ramla ner för avsatser och trappor.

För att sätta igång dammsugaren trycker du bara på startknappen så sätter den igång. Den kan köras i ca 60 minuter på en laddning och ska därefter laddas i ca tre timmar. När batteriet är lågt återvänder den själv till laddaren för att fylla på batteriet.

Det ingår t ex en virtuell vägg som du kan sätta upp någonstans i ditt hem ifall du inte vill att robotdammsugaren ska åka där. Det är en slags vägg som gör att dammsugaren helt enkelt vänder om och kör någon annanstans, t ex om du vill att den inte ska åka vid ditt husdjurs sovplats eller något annat.