iRobot Roomba 650

iRobot-Roomba-650
Ca.pris: 3990 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Ytterligare en lite nyare modell som gör samma som tidigare modeller men med några tillägg som gör den smidigare att använda. Den kan på egen hand navigera ditt hem och städa genom att använda sensorer för att hålla sig utmed väggar och undvika möbler och andra hinder. Dessa sensorer kan t ex även hindra den från att köra utför avsatser eller fastna i sladdar och liknande.

Din robotdammsugare kan rengöra i ca 60 minuter innan den behöver laddas. Den kör på hårda golv men kan även rengöra mattor, även om det inte blir riktigt lika bra (ett vanligt problem för robotdammsugare). När den behöver laddas åker den helt själv tillbaka till dockningsstationen och fyller på batteriet. Det tar ungefär tre timmar att ladda.

Fördelen med denna modell är att den utöver att kunna startas med ett enkelt knapptryck även kan programmeras att dammsuga dagligen. På detta vis kan du ställa in den att starta vid specifika tider sju gånger i veckan och kan alltså få den att gå igång när du är på jobbet eller ute och shoppar.

Roomba 650 har även fått en förbättrad borstmodul som samlar in damm och hår mer effektivt så att det kan dammsugas upp. Det blir alltså troligen lite renare. Ifall golvet är extra dammigt på någon yta kan dammsugaren känna av detta och köra lite extra noga på det stället.

Du får även en virtuell vägg som du kan sätta upp någonstans där du vill att dammsugaren ska låta bli att städa. Det kan vara bra om du vill avgränsa städytan lite.