iRobot Roomba 760

iRobot-Roomba-760
Ca.pris: 3690 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

700-serien är en av de nyare Roomba-serierna från iRobot och denna robotdammsugare har en hel del bra saker jämfört med tidigare modeller. Den har ett bra navigeringssystem som gör att den läser av dina rum och kan hitta väggar och möbler. Dammsugaren skapar en bild av rummen och sparar dessa så att den kan navigera enklare och städa mer effektivt.

Sensorerna gör att den inte stöter i möbler och hinder i onödan och den hittar lätt väggar och kanter och dammsuger tätt utmed dem för att fånga det mesta dammet. Ifall det skulle vara lite extra smutsigt någonstans kör den lite extra noga för att få upp allt damm. Denna modell har ett system som övervakar städområdet varje minut för att se att det är rent och är det inte det så dammsuger den ännu mer tills det är skinande rent.

Med hjälp av ”Virtual Wall Light Houses” kan Roomba 760 hitta mellan rummen som den ska städa i. Det ingår flera väggenheter som du kan sätta upp som en slags guidande fyr som gör att dammsugaren själv hittar till rätt rum och kan börja städa. Robotdammsugaren återvänder på egen hand till laddningsstationen när batteriet är lågt.

Förbättrad dammupptagning gör att det blir rent och fint där dammsugaren rengjort. Den fångar upp damm, hår, smuts och annat man inte vill ha liggande på golvet. Med hjälp av sitt rengöringshuvud kan den ta sig an alla hårda golv och även mattor. Det finns också ett HEPA-filter som fångar in de mindre partiklarna som annars kan gå igenom ett filter och komma ut med utblåsningsluften igen.

Du kan köra den direkt med en knapptryckning men även programmera in t ex veckostädning med schemaläggning via displayen ovanpå dammsugaren eller fjärrkontrollen. Du kan på så vis ställa i den i förväg så att du kan dammsuga medan du är på jobbet eller liknande.