iRobot Roomba 780

iRobot-Roomba-780
Ca.pris: 4380 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Denna ganska nya modell från iRobot har det mesta man behöver i en robotdammsugare och priset är inte så dumt heller. Du får en smart dammsugare som kan navigera runt i din bostad på egen hand och städa i alla de rum du vill ha rena. Den använder ett smidigt navigeringssystem för att hitta i ditt hem och kan även förflytta sig mellan olika rum med hjälp av ett system som kallas ”Virtual Wall Light Houses”.

De olika sensorerna känner av möbler och väggar etc så att dammsugaren enkelt kan dammsuga runt omkring dem utan att stöta i eller fastna. Den följer väggar och hörn och kan få upp ganska mycket damm även i hörnen tack vare smidiga borstar. Din självgående dammsugare kommer inte fastna i sladdar eller ramla ner för avsatser då den känner av sådant också.

Robotdammsugaren ger en bra rengöring framför allt på hårda golv men den funkar även på mattor. Den samlar in damm med sina borstar och suger in dem i dammbehållaren med hjälp av ett avancerat rengöringshuvud. Ifall det är extra dammigt någonstans kan dammsugaren själv känna av detta och ta några extra varv för att få med allt damm. iAdapt Responsive Cleaning Technology heter sensorerna som hela tiden övervakar och hittar smutsen.

Du kan köra dammsugaren i länge (90 – 120 min) innan den behöver laddas igen. Den hittar själv tillbaka till laddningsstationen när det är dags och den kan sedan ge sig ut och fortsätta sin städning. Det tar ungefär tre timmar att ladda fullt.

Tryck igång dammsugaren med ett knapptryck eller programmera in att den ska sätta igång vid en viss tid. Du kan schemalägga städning vid sju olika tillfällen i taget så att du t ex kan köra den varje dag. Du kan då få den att städa medan du är iväg.

Tack vare HEPA-filter kan du fånga upp även den minsta dammpartiklarna som annars brukar irritera allergiker. Annat bra som du får är en fjärrkontroll så att du kan styra den smidigt och virtual walls som du kan sätta upp för att hindra din robotdammsugare från att åka till platser där den inte får vara.