iRobot Scooba 230

iRobot-Scooba-230
Ca.pris: 2990 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Scooba från iRobot är ingen vanlig robotdammsugare utan istället en golvtvättrobot som tvättar ditt golv så att du själv slipper skrubba eller moppa. Du fyller bara roboten med vatten och lite rengöringsmedel så är den redo att på egen hand göra rent dina golv. Den släpper ut rengöringsmedel, skrubbar rent och samlar sedan upp smutsigt vatten med en mopp och dammsugare.

Den här modellen är unik då den som sagt är en tvättrobot istället för en vanlig dammsugare. Den fungerar i övrigt som en självgående dammsugare genom att den själv hittar runt i dina rum och städar. Den har sensorer som gör att den inte kör in i möbler och kan undvika avsatser så som trappor.

Den kör sitt program och skrubbar med vatten och rengöringsmedel och när den har åkt en runda så kör den en runda till för att samla upp överblivet vatten. Den klarar inte allt för stora områden åt gången så den funkar som bäst när du har lite mindre rum eller utrymmen som behöver tvättas.

Denna golvtvättrobot är lite högre än vanliga robotdammsugare då den måste rymma en vattentank och så där. Den är därför inte så smidig för att komma åt under låga möbler, men den klarar lugnt av att städa runt omkring möbler, lister och liknande.