iRobot Scooba 390

iRobot-Scooba-390
Ca.pris: 4490 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Scooba 390 är en nyare modell av iRobots golvtvättsrobot. Det är alltså ingen vanlig robotdammsugare utan den använder vatten och rengöringsmedel för att skrubba / moppa ditt golv så att det blir rent och fint. Du blir av med smuts och ingrodd skit som en vanlig dammsugare inte kan få bort så att du slipper skrubba ditt golv för hand.

Den här modellen är nyare och bättre än Scooba 230 och klarar mer i de flesta avseenden. Den rengör i fyra steg istället för tre. Först samlar den upp lös smuts, sand och annan skit. Nästa steg är att tvätta golvet med vatten och rengöringsmedel. Den skrubbar försiktigt och tar bort smuts och fett. Slutligen kör den en runda till för att samla upp allt överblivet smutsigt vatten med en mopp och dammsugare.

Scooba 390 fungerar som en robotdammsugare när det gäller navigering och sådana saker. Den klarar sig själv och hittar runt i dina rum utan att stöta i möbler eller köra ner för avsatser tack vare sina sensorer. Den rengör noga utmed väggar och möbler och håller sig borta från trappor och mattor etc.

Du klarar 40 kvadratmeters golvyta på en tank och batteriet är bättre på denna modell så den klarar av hela två sådana omgångar innan det behöver laddas. Du behöver bara fylla på nytt vatten och lite rengöringsmedel för att köra igång igen.

Ytterligare förbättringar från gamla modellen är att den blivit klart lägre, vilket gör att den kommer åt under möbler mycket bättre och är klart smidigare och inte lika otymplig. Designen är snyggare och trevligare.

När du köper en sån här golvtvättsrobot får du förutom själva maskinen även ett uppladdningsbart batteri, laddare, en flaska speciellt rengöringsmedel och en virtuell vägg du kan sätta upp för att roboten inte ska åka någonstans där du inte vill att den ska rengöra.