Julklappsguide för robotdammsugare

Har du funderingar på att köpa en robotdammsugare till någon i julklapp eller kanske att helt enkelt ge dig själv en sådan? Det finns många fördelar med robotdammsugare som gör dem till bra julklappar. De är kanske inte de allra billigaste klapparna man kan köpa men ifall man har tänkt att spendera lite mer pengar kan man få en häftig julklapp som troligen uppskattas mycket.

En självgående dammsugare är perfekt att ge bort till följande personer:
Julklappstips robotdammsugare
- Äldre personer så som farmor och farfar / mormor och morfar, då de börjar bli för gamla och trötta för att dammsuga och hålla på. Det tar på ryggen att gå omkring med den gamla hederliga dammsugaren och då är det bättre att helt enkelt ge dem en sån här smart robotdammsugare. Den kan då göra jobbet medan de sitter och sippar kaffe och äter rån.

- Sådana som tycker att städning är pest och svintråkigt, för då kan de slippa göra detta på egen hand och helt enkelt programmera in på robotdammsugaren att den ska köra omkring och göra rent några gånger i veckan. Då slipper de som ogillar städning och dammsugning (vilket säkert är många) att lägga tid på detta.

- Folk som bor i enplansvillor, stora lägenheter och bostäder med öppen planlösning, som passar helt perfekt för en självgående dammsugare. En robotdammsugare gör sig allra bäst i öppen terräng där den kan ta sig fram själv utan att hindras av allt för stora trösklar, nivåskillnader eller olika våningar. Man kan givetvis enkelt flytta den mellan våningar själv men för att den ska klara sig helt själv blir det bäst om planlösningen är så öppen som möjligt.

- Barn som är på väg att flytta hemifrån som man vet är helt hopplösa på att städa. Har du ett barn som snart kommer lämna nästet och ge sig ut på egen hand? Den som ska flytta in i en studentkorridor eller minilägenhet behöver väl iofs ingen robotdammsugare men ifall det handlar om en lite större lägenhet kan det mycket väl funka. Om ungen är kass på att städa kan du hjälpa honom / henne på traven genom att göra att dammsugningen sköter sig själv.

Tips på bra robotdammsugare att köpa i julklapp

Det finns massor av robotdammsugare och vilken ska man då välja? Här tipsar vi om lite olika modeller som av varierande skäl är bra att köpa och ge bort till någon i jul.

Neato Signature

Den här modellen är uppföljaren till Neato XV-25 som varit testvinnare i flera olika test de senaste åren. Denna modell har i princip allt som den gamla modellen med lite förbättringar. Den har en lite annorlunda design då många robotdammsugare är runda. Istället har den här två 90-gradiga hörn som gör att den kommer åt bra i just hörnen i ditt hem. Den är även inte så värst dyr utan kan är prisvärd.

Neato Signature – Pris ca 3265 kr – Just nu på rea ca 2890 kr.

Hoover Robocom RBC003

Ifall du är sugen på en prisvärd robotdammsugare är detta helt klart alternativet för dig. Den har fått rekommendation i Råd & Röns stora test av robotdammsugare som ett bra köp och den är billig för att vara en självgående dammsugare. Den har många funktioner för att vara så pass billig, t ex att man kan programmera in städschema. Den har även fjärrkontroll. Vill man inte lägga jättestora pengar är det ett bra alternativ.

Hoover Robocom RBC003 – Pris ca 1990 kr – Just nu ca 1790 kr.

Hoover Robocom RBC012

En lite nyare modell från Hoover som har många olika program och möjlighet att t ex köra turbodammsugning när du vill dammsuga lite snabbt. Du kan programmera in dags- eller veckoschema så att den städar helt själv. Det ingår ett HEPA-filter vilket tar upp extra små partiklar, något som rekommenderas för t ex allergiker. Detta är en lite dyrare modell men som faktiskt finns prissänkt ganska mycket i vissa butiker, varför vi rekommenderar den nu inför julen.

Hoover Robocom RBC012 – Pris ca 3495 kr – Just nu på rea ca 2990 kr.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>