Neato Signature Pro

Neato-Signature-Pro
Ca.pris: 4390 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

En lite nyare modell från Neato som har en riktigt bra rengöringseffekt med en kombination av en bra sugmotor, en specialutvecklad borste och ett bra allergifilter som samlar in den minsta partiklarna. Tack vare en lite annorlunda design (med två 90-gradiga hörn istället för att vara rund) kommer den åt lite extra bra i svåråtkomliga hörn.

Den har ett navigeringssystem med laser som scannar av alla dina rum och bildar en karta i minnet, så att den kommer ihåg hur allt ser ut och var möblerna är placerade. Detta gör att dammsugaren hittar tillbaka till sin laddningsstation själv när den behöver laddas och den hittar tillbaka till där den senast städade.

Alla sensorer gör att Signature Pro inte krockar med möbler och dammsuger väldigt väl utmed möbler och väggar etc. Den har sensorer som hindrar den från att ramla ner för trappor och andra avsatser och du kan även avgränsa var den ska köra med hjälp av magnetband, om du har ett rum du inte vill ha rengjort.

Det finns olika program man kan ställa in beroende på vad man vill att dammsugaren ska göra, t ex sätta den på ett dags- eller veckoschema. Det gör du smidigt direkt på dammsugaren där det finns en liten lcd-display med info.

Den här modellen är en nyare version av gamla testvinnaren Neato XV-25 och den kostar i princip lika mycket. Den kan vara ett intressant alternativ till den äldre modellen.