Neato XV-14

Neato-XV-14
Ca.pris: 3990 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Denna modell har en effektiv motor som suger upp damm, hår och annat skräp den stöter på och totalt på en programmering kan den klara av att dammsuga upp mot 300 kvadratmeter. När batteriet är slut efter ca 90 minuter återvänder den själv till dockningsstationen för att laddas.

Neato XV-14 använder ett laserstyrd navigationssystem som gör att den alltid hittar i ditt hem. Den söker av varje rum innan den börjar dammsuga för att få koll på var väggar och möbler etc finns. Sedan sätter den igång. Detta gör att den vet exakt var den befinner sig och kan t ex återvända till samma plats där den slutade när den stängts av eller åkt hem för att ladda.

Det finns olika program du kan köra beroende på vad du vill ha. Ifall du bara vill att den ska börja dammsuga är det inte svårare än att trycka på startknappen. Du kan hitta en liten smidig lcd-skärm på ovansidan där du kan ställa in saker. Exempelvis kan du sätta dammsugaren på ett automatiskt veckoschema.

Ifall du vill avgränsa var robotdammsugaren ska åka och inte åka kan du göra det med medföljande magnetband. Du sätter upp dem där du skärma av och sedan håller sig den lille rackaren inom ramarna.