Neato XV-25

Neato-XV-25
Ca.pris: 3790 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Den här modellen från Neato har blivit testvinnare två år i rad i Aftonbladets test av robotdammsugare och till och med vinnare 2012 i PC för Allas mindre test. Det är en kraftfull dammsugare med ett bra navigeringssystem som läser av dina rum för att kunna städa med större precision och fånga upp mycket av damm, smuts och hår.

Navigeringssystemet kallas RPS (Room Positioning System) och det använder laser för att läsa av dina rum och kartlägga väggar, möbler och andra hinder. När dammsugaren väl har kartlagt hur det ser ut kan den på ett effektivt sätt dammsuga med stor noggrannhet och även undvika att slå i saker.

Ett rum i taget bearbetas och när det är dags att ladda batteriet återvänder dammsugaren själv till stationen. Den kan sedan återvända till samma position där den slutade städningen för att återuppta sitt jobb utan att behöva städa samma område en gång till.

Neato XV-25 har en bra sugförmåga (vilket konstaterats vid de olika testen där dammsugaren vunnit) och den rengör riktigt bra och följer väggar och möbler väl. Det finns ett HEPA-filter som är ett allergifilter som fångar upp mindre dammpartiklar än vanliga filter. Det gör att mer damm kan tas upp och det är trevligt för den som är allergisk.

Du kan programmera in olika program och t ex sätta dammsugaren på att köra varje dag eller vecka. T ex kan du ställa in den på att köra när du är iväg och jobbar eller tränar.

Nyare versionerna är Neato Signature och Neato Signature Pro, som dock inte varit med i testen som nämns ovan. Dessa kan vara alternativ till denna modell då de är väldigt lika men aningen nyare.