Samsung SR8730

Samsung-SR8730
Ca.pris: 3990 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Den här modellen från Samsung är en av den billigaste men den kommer ändå välutrustad. Den har ett navigeringssystem som med hjälp kameran kan skapa en bild av ditt hem och spara i minnet. Den kan sedan komma ihåg layouten så att den enklare hittar och kan städa på effektivast möjliga sätt.

Den har även sensorer som märker av möbler, trappor och avsatser så att den inte åker på dumma ställen. Du kan dessutom ställa in så att den inte kör på vissa platser genom Virtual Guard. Du kan bestämma att dammsugaren inte får köra i vissa rum eller nära dyrbara möbler eller husdjur etc. Du kan med detta system även bestämma i vilken ordning du vill ha dina rum städade.

Sensorer som märker av trappor och avsatser kan även se sladdar och mattkanter etc där den skulle kunna fastna och undviker dessa på bästa sätt. Det finns två sidoborstar som samlar in damm som annars hade kunnat smita undan. Den har även sensorer som märker ifall vissa ytor är extra smutsiga och rengör då lite extra.

Det finns en laddare dit robotdammsugaren återvänder när batteriet är på sluttampen och den laddar sedan i två timmar. På en full laddning klarar den av att köra i ungefär 90 minuter.

Det som saknas är programmering för t ex veckoschema och liknande. Då får du köpa en lite dyrare modell.