Samsung SR8950

Samsung-SR8950
Ca.pris: 5590 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Denna lite billigare modell från Samsung har allt det de andra har plus lite ytterligare trevligheter. Den har ett avancerat system för att kartlägga ditt hem så att den vet var den är, var olika rum, väggar och möbler etc finns så att den kan dammsuga och röra sig i ditt hem på bästa sätt. Den hittar alltid tillbaka till laddningsstationen själv när batteriet behöver laddas och kan återuppta städning på samma ställe som den slutade.

Det finns många olika sensorer som kollar av ifall det finns några hinder så som möbler eller sladdar som behöver undvikas. Sensorer som känner av avsatser så som trappor finns också och gör att den aldrig riskerar att ramla nerför något som kan skada den. Det finns ett speciellt system som gör att den tar sig över trösklar och hinder som är upp till 1,5 cm höga.

Det finns ett antal olika städprogram som du kan köra och t ex ställa in en timer för när du vill att dammsugaren ska köra igång. Så att du kan vara på jobbet eller gymmet medan robotdammsugaren rengör ditt hem i lugn och ro. Bland programmen finns t ex dags- eller veckoschema så att du kan planera in din städning långt framöver. Ifall det är extra smutsigt någonstans kör den automatiskt lite extra noga där för att göra rent.

Just denna modell har lite längre gångtid (100 min) och även lite längre laddningstid (180 min). Den är även lite tystare än de billigare modellerna från Samsung med sina 60 decibel istället för 70.

Installerat är ett HEPA-filter som fångar upp mindre dammpartiklar som kan vara dåliga för t ex allergiker. Sådant som ingår i förpackningen i övrigt är t ex virtual walls (som används för att avgränsa var dammsugaren kör) och en fjärrkontroll som du kan styra den med.