Samsung VCR8980L3K

Samsung-VCR8980L3K
Ca.pris: 6415 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Den här modellen från Samsung som är en av deras lite dyrare, men inte dyraste, är en bra robotdammsugare som har de flesta funktioner och ett bra system för att navigera i ditt hem. Den scannar själv av dina rum och hittar väggar, möbler och annat så att den vet var allt finns och hur den ska åka för att städa effektivt.

Den har många sensorer som hittar möbler och andra hinder så att den inte stöter i något eller åker fel och den kan även känna av nivåskillnader så att den inte ramlar ner för t ex en trappa. Den hittar med dessa sensorer även sladdar och annat som den skulle kunna trassla in sig i och undviker dem. Eftersom den är så pass liten (bara 6 cm hög) kommer den under de flesta låga möbler och kan rengöra och samla damm där.

Den har många bra funktioner. T ex kan den känna av ifall det är extra smutsigt och dammigt på vissa ytor och ägnar då lite mer tid till att rengöra där, så att den samlar upp allt damm. Dammsugaren har många olika program du kan ställa in och du kan t ex bestämma och programmera in ett vecko- eller dagsschema så att robotdammsugaren kan göra sitt jobb när med jämna mellanrum och t ex köras när du jobbar.

Den har bra dammupptagning och det finns ett HEPA-filter som är ett extra bra filter som fångar in de minsta dammpartiklarna, vilket är trevligt för allergiker. Dammsugare utan detta filter blåser tyvärr bara ut dessa partiklar med luften men i detta fall fångas de upp.

Något som denna modell har som de lite billigare inte har är t ex möjligheten till automatiskt tömning av damm vid laddningsstationen. Vanliga dammbehållaren klarar ca 0,6 liter damm och sedan töms detta i stationen som klarar av hela 2 liter. Andra robotdammsugare får man tömma för hand varje gång de blir fulla.

Annat trevligt med denna självgående dammsugare är att den har en fjärrkontroll utöver den smidiga displayen. Det ingår även ”virtual walls” som du kan sätta upp för att hindra den från att åka i vissa rum eller ytor som du vill ha ifred.