Samsung VR10F71UCBC

Samsung-VR10F71UCBC
Ca.pris: 9990 kr
Butiker där du kan köpa denna dammsugare:

Detta är den dyraste av Samsungs modeller i serien Navibot och den går på en ganska fin slant men den är också välutrustad och gör jobbet väldigt bra. Den hittar väldigt bra i ditt hem tack vare ett navigeringssystem vid namn Visionary Mapping System som scannar av alla rum i din bostad med en kamera och kan lagra en karta i minnet. Dammsugaren kan sedan använda denna information för att hitta bästa städrutten och för att kunna återvända till samma position där den senast städade ifall den t ex måste laddas.

På en laddning kan dammsugaren klara ca 100 minuters dammsugning och när batteriet börjar ta slut åker den själv tillbaka för att ladda sig i dockningsstationen. Den hittar dit enkelt och sen tillbaka till platsen där den senast jobbade. Att ladda tar ca tre timmar.

Navigering bland möbler och andra hinder är inget problem då denna robotdammsugare har hela 10 sensorer som hela tiden känner av vad som finns framför. Den hittar väggar, kanter och möbler och dammsuger smidigt runt omkring dem utan att krocka. Den kan undvika sladdar och annat där den riskerar att fasta tack vare sensorer på undersidan och dessa gör också att dammsugaren inte ramlar ner för trappor eller andra avsatser.

Den här modellen har alla tänkbara program så som en turbo och punktrengöring. Dammsugaren känner själv av när det är extra dammigt på någon viss plats och kör då lite extra noga för att få upp all smuts. Du kan även ställa in vecko- eller dagsstädning genom att programmera in ett schema så att du slipper fundera på att sätta på dammsugaren. Du kan t ex ställa in den på att göra jobbet när du inte är hemma.

En funktion som är bra är ett system för extra bra rengöring i hörn kallad ”Corner Clean”. Dammsugaren har armar till sina borstar som fälls ut automatiskt när dammsugaren närmar sig ett hörn. På så vis fångar den upp dammet extra väl i hörn och svåråtkomliga vrår.

Annat trevligt är att det finns ett allergi-filter, så kallat HEPA-filter, som fångar upp fler och mindre dammpartiklar. Det finns även en fjärrkontroll så att du smidigt kan styra dammsugaren på avstånd, t ex från soffan. Du får även med virtuella väggar i form av magnetband som du kan sätta upp på platser du inte vill att dammsugaren ska köra på.