Test av robotdammsugare

Det utförs en hel del test av olika hushållsprodukter med jämna mellanrum och dessa test är ett bra sätt att få koll på vilka produkter som är bra och vilka som inte riktigt håller måttet. När det gäller robotdammsugare / självgående dammsugare så finns det också några sådana test att titta på. Där kan du se hur bra betyg de olika dammsugarna får utifrån många olika kriterier så som hur väl de städar, ljudnivå, funktioner, gångtid, laddningstid, hur dammsugaren klarar hinder så som möbler och trösklar, navigering och annat.

Råd & Röns stora test av robotdammsugare 2013

Råd & Rön gjorde ett omfattande test 2013 där de testade 18 olika modeller utifrån ett stort antal kriterier i stil med de vi nämnde ovan. De gav betyg från 1 till 10 och skrev även ut vad modellerna har för funktioner och liknande. Ifall du är osäker på vilken robotdammsugare du vill ha kan det vara en bra idé att titta på testet och se vilka dammsugare som rekommenderas.

Vinnaren i detta test blev LG VR62701LVMB

Råd & Rön – Test av robotdammsugare (Kostar 45 kr)

Aftonbladet testar robotdammsugare 2014

Även Aftonbladet har gjort ett eget test för att se vilka självgående dammsugare som är trevligast. De testade åtta olika dammsugare i samarbete med WiseGuide, som gjorde testet för deras räkning. I deras test gick man igenom lite olika funktioner, hur bra dammupptagningen är och sådant som är viktigt när man väljer robotdammsugare.

Vinnaren i detta test blev Neato XV-25 (liksom förra året)
Även LG VR62701LVMB fick näst intill samma betyg

Aftonbladet – Test av robotdammsugare (Måste bli pluskund – 29 kr)

PC för Alla testar 6 robotdammsugare 1012

Detta test är från december 2012 så det har inte med de nyare modellerna men det har med några varianter som fortfarande hänger med på marknaden och det är också helt gratis att titta på får att få lite tips. Om du inte vill ha någon av de modeller som de testat så kan du åtminstone se vilka aspekter som de bedömt så att du får några idéer till vad du ska tänka på när du väljer din robotdammsugare.

Vinnaren blev redan här Neato XV-25, vilken har tagit hem flera testvinster.

PC för Alla – Test av robotdammsugare (Gratis men också mindre test)

Ifall det dyker upp några fler bra tester av självgående dammsugare framöver så lägger vi in dem här så att du kan få möjligheten att kolla upp vilka dammsugare som rekommenderas och vad de olika modellerna är bra på och mindre bra på, innan du genomför ditt köp.